Go Back   Rangefinderforum.com > Cameras / Gear / Photography > Fuji X Series > Fuji X-100 Series

Fuji X-100 Series This forum is for fans of the rangefinder retrostyled Fuji X Series of digital cameras.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes

There's something in my viewfinder -x100f
Old 11-05-2017   #1
Gaston.Torres
Registered User
 
Gaston.Torres is offline
Join Date: Oct 2017
Posts: 3
There's something in my viewfinder -x100f

Hi all,

I just want to share with you a few images of this happening to my X100f viewfinder.
To be honest I have no clue what is it.
Any idea?
I bought the camera at Calumet UK but I think I should contact Fujifilm UK right?

And now the images!



  Reply With Quote

Old 11-05-2017   #2
ruby.monkey
Registered User
 
ruby.monkey is offline
Join Date: Jul 2007
Location: The Garden of England
Age: 49
Posts: 4,616
What images?
  Reply With Quote

Old 11-05-2017   #3
Doug
Moderator
 
Doug's Avatar
 
Doug is offline
Join Date: Sep 2003
Location: Central Washington, USA
Posts: 13,299
Gaston, welcome to RFF... You'll find it useful to check out the later posts in this thead in our helpful Help fourm!
https://www.rangefinderforum.com/for...d.php?t=117509
__________________
Doug’s Gallery
RFF on Facebook
  Reply With Quote

Old 11-05-2017   #4
Gaston.Torres
Registered User
 
Gaston.Torres is offline
Join Date: Oct 2017
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Doug View Post
Gaston, welcome to RFF... You'll find it useful to check out the later posts in this thead in our helpful Help fourm!
https://www.rangefinderforum.com/for...d.php?t=117509
Thanks for the help, Doug! Images are working now.
  Reply With Quote

Old 11-05-2017   #5
benlees
Registered User
 
benlees is offline
Join Date: Apr 2008
Location: Edmonton, AB
Age: 47
Posts: 1,617
Looks broken to me. Return the camera.
__________________
flickr
  Reply With Quote

Old 11-06-2017   #6
borge
Registered User
 
borge is offline
Join Date: Oct 2012
Posts: 171
That's the ERF (electronic rangefinder) window/patch. If you are in OVF mode, try pushing the lever on the front of the camera toward the lens itself (the opposite direction compared to when you switch between EVF and OVF mode). It should disappear. If not, it is completely broken.

It does look broken still though. Because it should be a perfect square, and yours looks like it's a bit crooked?
  Reply With Quote

Old 11-06-2017   #7
Gaston.Torres
Registered User
 
Gaston.Torres is offline
Join Date: Oct 2017
Posts: 3
Hi Borge,
I've just tried that. Nothing happened. Looks like I'll have to send it to Fujifilm. I've already sent an email to them. Thanks!
  Reply With Quote

Old 11-06-2017   #8
Dogman
Registered User
 
Dogman is offline
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,568
If you just purchased it, contact the seller for a refund or exchange.
  Reply With Quote

Old 11-21-2017   #9
bhop73
Registered User
 
bhop73's Avatar
 
bhop73 is offline
Join Date: Jan 2008
Location: Los Angeles
Posts: 724
My "T" got stuck like that once. I just banged the camera bottom on my (wooden) table a couple times and it went back down. (I really didn't want to wait for repairs) That was a couple years ago, it hasn't gotten stuck since. If you got yours recently, i'd just go for an exchange though.
__________________
my flickr: http://www.flickr.com/photos/bhop73/
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 08:40.


vBulletin skin developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

All content on this site is Copyright Protected and owned by its respective owner. You may link to content on this site but you may not reproduce any of it in whole or part without written consent from its owner.