Contax T3 black stripes on photo
Old 05-17-2017   #1
sm__
Registered User
 
sm__ is offline
Join Date: May 2017
Posts: 1
Contax T3 black stripes on photo

Hi,

I've been using my Contax T3 for about a year now and every now and then I get a few frames on a roll that have dark diagonal stripes across the photo in approximately the same position (see attached examples).

Does anyone know what might be causing this?

Thanks
Attached Images
File Type: jpg 2.jpg (23.1 KB, 23 views)
File Type: jpg 1.jpg (25.6 KB, 12 views)
  Reply With Quote

Old 05-17-2017   #2
Jake Mongey
Registered User
 
Jake Mongey's Avatar
 
Jake Mongey is offline
Join Date: May 2016
Age: 17
Posts: 407
Could it be dirt anywhere on the inside of the camera? Im not familar with the T3 but if it has an rollers or anything that dirt could be on it and the intermittent pattern could be the dirt scratching the emulsion and then rolling around again.

I would have a look and just check for dust and dirt. Good luck!

EDIT: Never mind I was looking at the blue streaks on the first photo! It is likely a shutter issue by the looks of the lines
__________________
Should probably spend less time talking more time shooting but unfortunately I dont have to leave my desk to talk
www.jmongeyphoto.co.uk
  Reply With Quote

Old 05-18-2017   #3
schaki
Registered User
 
schaki is offline
Join Date: Dec 2008
Posts: 64
Too bad to hear about such a problem on a camera which otherwise seems to be reliable. Considering what a working Contax T3 may go for on Ebay, it is probably worth get it repaired. And if that's not an option, sell it as it is and there may be someone else willy to pay to get it repaired and continue to use it.
  Reply With Quote

Old 05-18-2017   #4
KismetSky
Registered User
 
KismetSky is offline
Join Date: Apr 2013
Posts: 106
I believe the T3 is a leaf shutter, which wouldn't have that pattern. Rather it certainly looks like the lens cover isn't opening completely and the diagonal slats have that shape.

EDIT: This might explain why I've seen some T3's for sale with the lens cover removed.

A blurb about it here: http://www.rangefinderforum.com/foru...d.php?t=143486
  Reply With Quote

Old 05-19-2017   #5
skucera
Registered User
 
skucera's Avatar
 
skucera is offline
Join Date: Aug 2015
Location: Harrisburg, Oregon, USA
Posts: 171
It looks like you might have a grain of sand or a spur of metal on one of the film guides scratching the film. Check everything that the film slides over on its way from the cassette to the take-up reel.

Scott
__________________
1955 Leica M3
1968 Polaroid Automatic 210 Land Camera
1969 Canon New Canonet QL17-L
1976 Konica Autoreflex T3n
1977 Canon 110ED 20
1979 Minox 35 GL
1979 Olympus XA
1980 Pentax Auto 110
1987 Polaroid Spectra
1996 Canon EOS Elan IIe
  Reply With Quote

Old 05-20-2017   #6
lonelyboy
Registered User
 
lonelyboy's Avatar
 
lonelyboy is offline
Join Date: Nov 2005
Location: Hong Kong
Posts: 38
The front door (lens cover) in front of you lens does not open properly. The diagonal strip is the image of the lens cover.
__________________
http://www.hmlai.com/
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 21:53.


vBulletin skin developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.

All content on this site is Copyright Protected and owned by its respective owner. You may link to content on this site but you may not reproduce any of it in whole or part without written consent from its owner.