Go Back   Rangefinderforum.com > 35mm Film Range Finders > Yashica RF

Yashica RF For all Yashica Rangefinder cameras, whether fixed lens or classic Leica Screw Mount !

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next

Yashica Lynx 14 - Film advance winder locks up sometimes
Old 02-01-2012   #1
Avispartner
Registered User
 
Avispartner is offline
Join Date: Apr 2011
Location: Neunkirch / Switzerland
Age: 49
Posts: 40
Yashica Lynx 14 - Film advance winder locks up sometimes

From a recent GAS attack (again...) I received my Lynx 14.

Shutters seems to fire ok, aperture blades look clean, no fungus, overall looks are used, but good.

However, sometimes, the film advance lever stays in the "wound" position and will not snap back. I need to unscrew the screw and fiddle around the winder a bit, then it will snap back into "normal" position.

Any ideas on how to solve this? I can't really see any consistant scenario when this happens.

Thanks and cheers from ice cold Switzerland.
Rob
  Reply With Quote
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 16:00.


vBulletin skin developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

All content on this site is Copyright Protected and owned by its respective owner. You may link to content on this site but you may not reproduce any of it in whole or part without written consent from its owner.